180km Swim – Two Way Gulf of Finland Crossing

180km Swim – Two Way Gulf of Finland Crossing

 

180 kilometriä uiden Helsingistä Tallinnaan ja takaisin. Tätä viestiuintia on lähdössä toteuttamaan ryhmä kokeneita maraton- ja jääuimareita heinä-elokuussa 2022. Viestiuinti suoritetaan kansainvälisillä maratonuintisäännöillä, ilman apuvälineitä ja tavallisessa uima-asussa, uimari kerrallaan uiden.

 

Suoritus on ensimmäinen maailmassa ja vastaa haastavuudeltaan viittä perättäistä Englannin kanaalin yliuintia. Suomenlahden yli yhdensuuntaisesti on aiemmin uinut vain yksi ihminen, viestijoukkueen jäsen Tuomas Kaario. Suoritukseen haastetta tuo Itämeren 17-asteinen veden lämpötila, pituus 180 kilometriä ja kesto noin 60 tuntia, jotka vaativat pitkäjänteistä valmistautumista ja suorituskykyä. Merenkäynti ja mahdollinen sinilevä tuovat myös omat haasteensa.

 

Uimalla yli ry:n viestijoukkueen tavoitteena on edistää avovesiuintia ja Itämeren suojelua. Viestijoukkue haluaa tuoda näkyvyyttä John Nurmisen säätiön työlle Itämeren ja sen perinnön pelastamiseksi. Hyppää mukaan tiimiin lahjoittamalla valitsemasi summa Itämeren hyväksi. Lue lisää 180km Swim – Two Way Gulf of Finland crossing -projektista: https://www.uimallayli.fi/180km/

Dela den här sida

Donera

Välj önskad plats på kartan eller gör en omedelbar donation. Om du önskar får du ett utskrivbart diplom för din donation. Du kan också donera med MobilePay numret 74792. Med din hjälp kan vi förverkliga konkreta skyddsåtgärder för Östersjön och se till att havets berättelser förmedlas till kommande generationer.

Donera

Team

Grunda ett eget Östersjö-team och utmana andra att utöka teamets donationspott. Du kan skapa ett team till exempel för en bemärkelsedagsinsamling eller en företagsdonation.

Läs mera