Riianlahti

Pelasta pala Itämerta!

Valitse haluamasi alue kartalta tai lunasta koneen sinulle arpoma pala pikalahjoituksena. Vieritä ja zoomaa karttaa ja napsauta piste kohtaan, jossa haluat lahjoituksesi näkyvän. Napsauttamalla kartalla näkyviä pisteitä näet muiden tekemät lahjoitukset.

Tee pikalahjoitus
Ohjeet
Lahjoitusten tuotto
984 €
Lahjoituksia tehty
22kpl
Levää poistettu
4920kg
Suurin lahjoitus
100 €

Riianlahti

Saarenmaan saari erottaa Viron ja Latvian välissä sijaitsevan Riianlahden muusta Itämerestä.

Riianlahti on Pohjanlahden ja Suomenlahden jälkeen Itämeren kolmanneksi suurin lahti. Vaikka se sijaitsee aivan Itämeren pääaltaan kupeessa, se on saarien suojaama ja siksi muusta Itämerestä hiukan eristyksissä. Veden suolapitoisuus vaihtelee alueen sisällä: Riianlahteen laskevien suurten jokien, Pärnu- ja Daugavajoen suistoissa vesi on lähes makeaa ja lähellä varsinaista Itämerta suolaisempaa. Suuret joet myös samentavat vettä, ja kasvillisuutta esiintyy Riianlahdella syvimmillään noin 11 metrissä.

Riianlahti on matala ja kalaisa. Alue kärsii eristyneisyytensä vuoksi rehevöitymisen vaikutuksista, kuten leväkukinnoista, avoimia rannikkoalueita enemmän. John Nurmisen Säätiön hankkeissa on tehostettu jätevedenpuhdistusta Riiassa ja muissa pienemmissä Baltian kaupungeissa. Valmisteilla on myös uusi hanke BEST, jossa keskitytään teollisuuskuormituksen ja haitallisten aineiden päästöjen pienentämiseen etenkin Puolassa ja Baltian maissa, mutta myös Suomessa ja Ruotsissa.

Lahjoita

Valitse kartalta haluamasi paikka ja tee lahjoitus. Jo 10 eurolla autat meitä parantamaan Itämeren tilaa ja poistamaan 50 kg levää.

Lahjoita

Reitti

Veneilijä, varustamo tai saaristoristeilijä, merkitse oma reittisi kartallemme ja tavoita vesilläliikkujat.

Lue lisää

Tiimi

Perusta oma Itämeren suojelutiimi ja haasta kaverisi mukaan kerryttämään tiimisi pottia. Tiimin voit luoda myös merkkipäiväkeräystä varten.

Lue lisää

Poiju

Merkitse oma organisaatiosi kartalle, hanki lisänäkyvyyttä ja kutsu samalla muita mukaan Itämeren suojeluun

Lue lisää

Tietoa sivustosta

Tämä sivusto osoittaa symbolisesti, miten John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeilla puhdistetaan Itämerta. Ravinnepäästöjen vähentämisen vaikutukset ulottuvat koko Itämeren alueelle, eikä tekemääsi lahjoitusta voida kohdistaa juuri merkitsemäsi paikan veden laadun parantamiseen. Sen sijaan lupaamme, että käytämme varat mahdollisimman tehokkaasti siellä, missä on mahdollista saada aikaan suurin positiivinen ympäristövaikutus. Etusivun infopalkissa voit seurata pienenkin lahjoituksen vaikutusta sinilevän määrään Itämerellä.

Lisää hankkeistamme

Muut tukivaihtoehdot

Mikäli oman palan ”lunastaminen” ei tunnu sinulle sopivalta tavalta olla mukana suojelemassa Itämerta, käy tutustumassa muihin vaihtoehtoihin! Voit esimerkiksi ryhtyä kuukausilahjoittajaksi, tehdä kertalahjoituksen tai lahjoittaa syntymäpäivälahjasi Itämerelle. Voit myös omassa arjessasi tehdä Itämeren kannalta hyviä valintoja niin kotona, mökkeillessä kuin veneillessäkin. Lue vinkit arjen valintoihin täältä.

Lahjoitustavat

Jaa tämä sivu