Riianlahti

Pelasta pala Itämerta!

Valitse haluamasi alue kartalta tai lunasta koneen sinulle arpoma pala pikalahjoituksena. Vieritä ja zoomaa karttaa ja napsauta piste kohtaan, jossa haluat lahjoituksesi näkyvän. Napsauttamalla kartalla näkyviä pisteitä näet muiden tekemät lahjoitukset.

Tee pikalahjoitus
Ohjeet

Riianlahti

Saarenmaan saari erottaa Viron ja Latvian välissä sijaitsevan Riianlahden muusta Itämerestä.

Riianlahti on Pohjanlahden ja Suomenlahden jälkeen Itämeren kolmanneksi suurin lahti. Vaikka se sijaitsee aivan Itämeren pääaltaan kupeessa, se on saarien suojaama ja siksi muusta Itämerestä hiukan eristyksissä. Veden suolapitoisuus vaihtelee alueen sisällä: Riianlahteen laskevien suurten jokien, Pärnu- ja Daugavajoen suistoissa vesi on lähes makeaa ja lähellä varsinaista Itämerta suolaisempaa. Suuret joet myös samentavat vettä, ja kasvillisuutta esiintyy Riianlahdella syvimmillään noin 11 metrissä.

Riianlahti on matala ja kalaisa. Alue kärsii eristyneisyytensä vuoksi rehevöitymisen vaikutuksista, kuten leväkukinnoista, avoimia rannikkoalueita enemmän. John Nurmisen Säätiön hankkeissa on tehostettu jätevedenpuhdistusta Riiassa ja muissa pienemmissä Baltian kaupungeissa. Valmisteilla on myös uusi hanke BEST, jossa keskitytään teollisuuskuormituksen ja haitallisten aineiden päästöjen pienentämiseen etenkin Puolassa ja Baltian maissa, mutta myös Suomessa ja Ruotsissa.

Lahjoita

Valitse kartalta haluamasi paikka ja tee lahjoitus. Toteutamme avullasi konkreettisia Itämeren suojelutoimia sekä varmistamme, että meren tarinat välittyvät eteenpäin jälkipolville.

Lahjoita

Tiimi

Perusta oma Itämeri-tiimi ja haasta muut mukaan kerryttämään tiimisi lahjoituspottia. Tiimin voi luoda vaikkapa merkkipäiväkeräystä tai yrityslahjoitusta varten.

Lue lisää

Tietoa sivustosta

Tämä sivusto osoittaa symbolisesti, miten John Nurmisen Säätiön työn avulla suojellaan Itämerta ja sen kulttuuriperintöä. Ravinnepäästöjen vähentämisen vaikutukset ulottuvat koko Itämeren alueelle, eikä tekemääsi lahjoitusta voida kohdistaa vain merkitsemäsi paikan veden laadun parantamiseen. Kulttuuriperintötyömme kattaa myös koko Itämeren alueen. Haluamme levittää sanaa Itämeren ainutlaatuisuudesta ja sen historiasta mahdollisimman laajalle, jotta ihmiset oppivat arvostamaan ja suojelemaan rakasta mertamme.

Sen sijaan lupaamme, että työtämme ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. Olemme riippumaton: työtämme ohjaa vain ja ainoastaan Itämeren etu.

Lisää säätiön työstä

Muut tukivaihtoehdot

Mikäli oman palan lunastaminen ei tunnu sinulle sopivalta tavalta olla mukana suojelemassa Itämerta ja sen kulttuuriperintöä, käy tutustumassa muihin vaihtoehtoihin! Voit esimerkiksi ryhtyä kuukausilahjoittajaksi, tehdä kertalahjoituksen tai lahjoittaa syntymäpäivälahjasi Itämerelle.

Jokainen meistä voi auttaa Itämerta myös tekemällä fiksuja arjen kulutusvalintoja ja tekoja. Tutustu Itämeren suojeluvinkkeihin täällä.

Lahjoitustavat

Jaa tämä sivu