Itäinen Gotlannin allas

Pelasta pala Itämerta!

Valitse haluamasi alue kartalta tai lunasta koneen sinulle arpoma pala pikalahjoituksena. Vieritä ja zoomaa karttaa ja napsauta piste kohtaan, jossa haluat lahjoituksesi näkyvän. Napsauttamalla kartalla näkyviä pisteitä näet muiden tekemät lahjoitukset.

Tee pikalahjoitus
Ohjeet

Itäinen Gotlannin allas

Itäinen Gotlannin allas kattaa Itämeren pääaltaan Gotlannista Baltian rannikkoon ja Riianlahteen. Alueen syvin kohta on Gotlannin syvänne, 249 m. Ruotsin itärannikolla sijaitseva Gotlanti on Itämeren suurin saari, joka on tunnettu syvänteisistä vesistään, kalkkikivirannoistaan ja merilintuyhdyskunnistaan.

Itämeren eteläinen rannikko on rannan- ja pohjanmuodoiltaan huomattavasti tasaisempaa kuin pohjoisen Itämeren rikkonaiset ja saaristoiset kivikko- ja kalliorannat. Suuressa osassa Baltian rannikkoa aava ulappa aukeaa heti rantaviivasta ja rannat ovat alavia.

Itämeren pääallas vastaanottaa jokien tuoman kuormituksen laajalta alueelta, ja jokakesäiset laajat sinilevälautat voidaan havaita jopa satelliittikuvista. Maalta tulevaa ravinnekuormitusta vähentämällä voidaan ehkäistä sinileväkukintojen muodostumista. Itämeren pääallas on suoraan yhteydessä Suomenlahteen, ja siksi muutokset pääaltaalla vaikuttavat myös Suomenlahden avomerialueen tilaan.

Lahjoita

Valitse kartalta haluamasi paikka ja tee lahjoitus. Toteutamme avullasi konkreettisia Itämeren suojelutoimia sekä varmistamme, että meren tarinat välittyvät eteenpäin jälkipolville.

Lahjoita

Tiimi

Perusta oma Itämeri-tiimi ja haasta muut mukaan kerryttämään tiimisi lahjoituspottia. Tiimin voi luoda vaikkapa merkkipäiväkeräystä tai yrityslahjoitusta varten.

Lue lisää

Tietoa sivustosta

Tämä sivusto osoittaa symbolisesti, miten John Nurmisen Säätiön työn avulla suojellaan Itämerta ja sen kulttuuriperintöä. Ravinnepäästöjen vähentämisen vaikutukset ulottuvat koko Itämeren alueelle, eikä tekemääsi lahjoitusta voida kohdistaa vain merkitsemäsi paikan veden laadun parantamiseen. Kulttuuriperintötyömme kattaa myös koko Itämeren alueen. Haluamme levittää sanaa Itämeren ainutlaatuisuudesta ja sen historiasta mahdollisimman laajalle, jotta ihmiset oppivat arvostamaan ja suojelemaan rakasta mertamme.

Sen sijaan lupaamme, että työtämme ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. Olemme riippumaton: työtämme ohjaa vain ja ainoastaan Itämeren etu.

Lisää säätiön työstä

Muut tukivaihtoehdot

Mikäli oman palan lunastaminen ei tunnu sinulle sopivalta tavalta olla mukana suojelemassa Itämerta ja sen kulttuuriperintöä, käy tutustumassa muihin vaihtoehtoihin! Voit esimerkiksi ryhtyä kuukausilahjoittajaksi, tehdä kertalahjoituksen tai lahjoittaa syntymäpäivälahjasi Itämerelle.

Jokainen meistä voi auttaa Itämerta myös tekemällä fiksuja arjen kulutusvalintoja ja tekoja. Tutustu Itämeren suojeluvinkkeihin täällä.

Lahjoitustavat

Jaa tämä sivu