Itäinen Gotlannin allas

Pelasta pala Itämerta!

Valitse haluamasi alue kartalta tai lunasta koneen sinulle arpoma pala pikalahjoituksena. Vieritä ja zoomaa karttaa ja napsauta piste kohtaan, jossa haluat lahjoituksesi näkyvän. Napsauttamalla kartalla näkyviä pisteitä näet muiden tekemät lahjoitukset.

Tee pikalahjoitus
Ohjeet
Lahjoitusten tuotto
1706 €
Lahjoituksia tehty
41kpl
Levää poistettu
8530kg
Suurin lahjoitus
100 €

Itäinen Gotlannin allas

Itäinen Gotlannin allas kattaa Itämeren pääaltaan Gotlannista Baltian rannikkoon ja Riianlahteen. Alueen syvin kohta on Gotlannin syvänne, 249 m. Ruotsin itärannikolla sijaitseva Gotlanti on Itämeren suurin saari, joka on tunnettu syvänteisistä vesistään, kalkkikivirannoistaan ja merilintuyhdyskunnistaan.

Itämeren eteläinen rannikko on rannan- ja pohjanmuodoiltaan huomattavasti tasaisempaa kuin pohjoisen Itämeren rikkonaiset ja saaristoiset kivikko- ja kalliorannat. Suuressa osassa Baltian rannikkoa aava ulappa aukeaa heti rantaviivasta ja rannat ovat alavia.

Itämeren pääallas vastaanottaa jokien tuoman kuormituksen laajalta alueelta, ja jokakesäiset laajat sinilevälautat voidaan havaita jopa satelliittikuvista. Maalta tulevaa ravinnekuormitusta vähentämällä voidaan ehkäistä sinileväkukintojen muodostumista. Itämeren pääallas on suoraan yhteydessä Suomenlahteen, ja siksi muutokset pääaltaalla vaikuttavat myös Suomenlahden avomerialueen tilaan.

Lahjoita

Valitse kartalta haluamasi paikka ja tee lahjoitus. Jo 10 eurolla autat meitä parantamaan Itämeren tilaa ja poistamaan 50 kg levää.

Lahjoita

Poiju

Merkitse oma organisaatiosi kartalle, hanki lisänäkyvyyttä ja kutsu samalla muita mukaan Itämeren suojeluun.

Lue lisää

Reitti

Veneilijä, varustamo tai saaristoristeilijä, merkitse oma reittisi kartallemme ja tavoita vesilläliikkujat.

Lue lisää

Tiimi

Perusta oma Itämeren suojelutiimi ja haasta kaverisi mukaan kerryttämään tiimisi pottia. Tiimin voit luoda myös merkkipäiväkeräystä varten.

Lue lisää

Tietoa sivustosta

Tämä sivusto osoittaa symbolisesti, miten John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeilla puhdistetaan Itämerta. Ravinnepäästöjen vähentämisen vaikutukset ulottuvat koko Itämeren alueelle, eikä tekemääsi lahjoitusta voida kohdistaa juuri merkitsemäsi paikan veden laadun parantamiseen. Sen sijaan lupaamme, että käytämme varat mahdollisimman tehokkaasti siellä, missä on mahdollista saada aikaan suurin positiivinen ympäristövaikutus. Etusivun infopalkissa voit seurata pienenkin lahjoituksen vaikutusta sinilevän määrään Itämerellä.

Lisää hankkeistamme

Muut tukivaihtoehdot

Mikäli oman palan ”lunastaminen” ei tunnu sinulle sopivalta tavalta olla mukana suojelemassa Itämerta, käy tutustumassa muihin vaihtoehtoihin! Voit esimerkiksi ryhtyä kuukausilahjoittajaksi, tehdä kertalahjoituksen tai lahjoittaa syntymäpäivälahjasi Itämerelle. Voit myös omassa arjessasi tehdä Itämeren kannalta hyviä valintoja niin kotona, mökkeillessä kuin veneillessäkin. Lue vinkit arjen valintoihin täältä.

Lahjoitustavat

Jaa tämä sivu